Nog geen kampioen, maar de Champagne plakt al tegen het plafond op 't Kiel

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Nog geen kampioen, maar de Champagne plakt al tegen het plafond op 't Kiel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Kielse kleedkamer kwam het tot een repetitie voor het kampioensfeest na de zege tegen Pelt. De Champagne vloeide rijkelijk en drupt momenteel nog steeds van het plafond in het Kiel.

Sander De Graeve in Antwerpen

Tien punten voorsprong telt Beerschot-Wilrijk op Esperanza Pelt met nog zes wedstrijden te gaan. Toch hoorden we al kampioensgezangen in de kleedkamer. Je kan ze geen ongelijk geven. Pelt haalde één op vijftien en steekt in een dramatische vorm. Toch blijft kapitein Davy De Smedt voorzichtig.

"Die Champagne? Daar hebben we alleen mee gespoten, we hebben er niet van gedronken", probeerde hij het feestgedruis wat af te zwakken. "Ze kwam ook van een supporter, niet van ons." Over de titel wou hij het niet meteen hebben. "Er wordt vooral gevierd dat we Pelt, de enige ploeg die ons dit seizoen kon kloppen."

Beerschot-Wilrijk begon als een trein. Na negentien seconden was het al prijs. "Goed dat die goal er snel kwam, want ik vond Pelt echt goed vandaag", aldus De Smedt. Voor de kapitein maakt het overigens niet uit waar de titel gepakt wordt. "Ik wil het zo snel mogelijk. of dat nu uit of thuis is, maakt niet uit." Eerste mogelijke afspraak komt eraan de 29e thuis tegen Lyra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties