Zo veel wil AA Gent voor Simon (tip: een recordprijs)

Lander Marin
| 82 reacties
Zo veel wil AA Gent voor Simon (tip: een recordprijs)
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 19-jarige Moses Simon is het nieuwe goudhaantje van AA Gent. Manager Michel Louwagie heeft het dan ook over een verkoopprijs van 20 miljoen euro. "Het transferrecord uit België zal moeten sneuvelen voor hij weg gaat."

Zes goals en drie assists zijn natuurlijk heel mooie statistieken. In de hedendaagse transferchaos kan je voor zulke spelers maar beter genoeg vragen. Zo denkt Louwagie er ook over.

Enkel weg voor recordbedrag

"Kijk, ons standpunt is dat Moses Simon na dit seizoen bij ons blijft", aldus de sterke man van Gent in Het Nieuwsblad. "Het transferrecord in België zal moeten sneuvelen om een transfer bespreekbaar te maken. We spreken dus over een bedrag van 20 miljoen ­euro."

Hij vindt dat de Nigeriaan meer waard is dan het voormalig transferrecord dat op naam staat van een Rode Duivel. "Voor spitsen die een wedstrijd kunnen beslissen gaan de bedragen zeer snel de hoogte in. Marouane Fellaini is de Belgische ­recordtransfer met negentien miljoen, dat record zal dus moeten sneuvelen voordat Simon vertrekt." (blijkt dat het zelfs 22 miljoen was)

Je gaat Tielemans toch niet vergelijken met Simon?

Ook over twee Anderlecht-jonkies had hij een mening. "Herman Van Holsbeeck wil minstens tien miljoen euro voor Dennis Praet, maar je mag niet vergeten dat Moses Simon tot een bijzondere categorie spelers behoort. Sorry, maar je gaat Youri Tielemans toch niet vergelijken met Simon?”, aldus Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties