Preud'homme schuift favorietenrol nog eens door: "Ons werk in Europa zit er eigenlijk al op"

Preud'homme schuift favorietenrol nog eens door: "Ons werk in Europa zit er eigenlijk al op"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge verdedigt morgen een 2-1-voorsprong uit de heenwedstrijd op het veld van Besiktas JK. Toch weigert Michel Preud'homme de favorietenrol op te nemen. "We hebben wel het voordeel dat de druk bij de Turken groter is."

Cédric De Volder in Istanboel

Michel Preud'homme was vorige week - voor én na de 2-1-overwinning nota bene - al duidelijk. "Besiktas is de grote favoriet. In mijn ogen hebben ze een pak meer kwaliteiten dan enkele absolute Europese topploegen."

"We starten aan de wedstrijd met een enorm klein krediet", doelt de Luikenaar op de krappe overwinning uit de heenwedstrijd. "Of Club verder nog voordeel heeft ten opzichte van de Turken? De druk is bij hen alleszins groter."

Besiktas won dit seizoen van Tottenham en Liverpool. Dus moeten ze Club Brugge ook verslaan, hé

"Besiktas won dit seizoen al van Tottenham Hotspur en van Liverpool", gaat de oefenmeester van blauw-zwart verder. "Dan moeten ze Club Brugge ook verslaan, hé. Of het publiek ook een rol zal spelen? De scheidsrechter is alleszins onpartijdig." (lacht)

Het is duidelijk: Preud'homme gaat niet in een hoekje zitten huilen als Club Brugge vrijdagochtend zonder Europa League ontwaakt. "Ons werk in Europa zit er eigenlijk al op. En de campagne is, ongeacht het resultaat van morgen, nu al meer dan geslaagd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties