Beckenbauer over het komende WK: "Ondanks de huidige situatie is het goed dat Rusland het mag organiseren"
Lander Marin
| 1 reacties
Beckenbauer over het komende WK: "Ondanks de huidige situatie is het goed dat Rusland het mag organiseren"
Foto: © SC

Gazprom lanceert het Derde Internationale Jeugdproject Football for Friendship. Ambassadeur van het project Franz Beckenbauer en vertegenwoordiger van het topmanagement van Gazprom Vyacheslav Krupenkov, stelden zich in een online persconferentie beschikbaar voor een vragenuurtje.

Football for Friendship brengt dit jaar voetbalteams uit 24 landen uit Europa en Azië samen. 

De deelnemers zijn jeugdige voetbalploegen van beide geslachten, die tot de beste van hun land behoren. Het doel van het project is de ontwikkeling van jeugdvoetbal en het promoten van sport en een gezonde levensstijl. 

Beckenbauer bekent dat dit zijn eerste online persconferentie is en geeft blijk van enige vorm van onwennigheid. Krupenkov daarentegen begint in te leiden tot Der Kaiser hem beleefd onderbreekt. 

“Ik ben trots op het project. Voor kinderen maakt het niet uit welke taal iemand spreekt, welke huidskleur ze hebben of in welke religie ze geloven. We willen mensen, en dan vooral kinderen samenbrengen met behulp van sport”, zegt Beckenbauer. 

WK in Rusland is goede zaak

Wanneer het gaat over het WK in Rusland van 2018 zijn beide heren positief ingesteld. “Rusland zal goed voorbereid zijn, ook wat de infrastructuur betreft. Iedereen is blij dat we het Wereldkampioenschap mogen organiseren”, aldus Krupenkov, die zelf Russisch is. 

Beckenbauer volgt hem hierin. “Ondanks de huidige situatie denk ik dat het een goede beslissing was om het WK aan Rusland te geven. Ze hebben de ervaring om een perfecte gastheer te worden en hebben zeker geen hulp nodig”, klinkt het. 

Waarden bijbrengen

Terug naar de essentie. Er wordt gevraagd wat de kinderen kunnen opsteken van het project. “Sport is belangrijk voor de toekomst van jonge mensen. Ze kunnen er waarden zoals respect en fair play uit leren”, antwoordt Beckenbauer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties