OHL-speler Simon Bracke: "Ik droom van eerste klasse"
bart ver elst
| 0 reacties
OHL-speler Simon Bracke: "Ik droom van eerste klasse"
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven ontvangt morgenavond Bergen op Den Dreef. OHL is al zeker van de eindronde, dus er staat niet veel meer op het spel. Wij hadden een gesprek met jeugdproduct Simon Bracke, die dit seizoen zijn kans greep bij de Leuvenaars.

Door Tom Stroobants en Bart Ver Elst in Oud-Heverlee

Bracke ondermijnt het belang van de match morgen en de komende wedstrijden zeker niet. “We moeten tegen Bergen nog één keer voluit gaan. Daarna zijn er 10 dagen met lage intensiteit, om dan de weken daarna ons volledig voor te bereiden op de eindronde.”

De 19-jarige middenvelder ziet de resterende matchen voor de eindronde niet als oefenwedstrijden. “Dit zijn wedstrijden waarbij iedereen kan spelen en we fysiek sterker worden. Ook om automatismen te kweken zijn deze matchen zeker niet slecht.”

Dit is eigenlijk mijn eerste echte eindronde

Vorig jaar greep het Leuvense jeugdproduct zijn kans in de laatste eindronde-match tegen Eupen. “Dit is eigenlijk mijn eerste echte eindronde. Vorig jaar heb ik de eindronde niet volwaardig meegemaakt. Heel de ploeg is hongerig en kijkt er al naar uit”, aldus Bracke.

Zal de middenvelder het niveau in eerste klasse aankunnen? “Ik denk wel dat ik het niveau van eerste aankan, en het is natuurlijk ook de bedoeling om daar terecht te komen. De focus behouden is belangrijk en ik moet zowel fysiek als mentaal blijven evolueren.”

In de voetsporen van Schouterden en Odoi

De laatste twee jeugdspelers die doorbraken bij OHL zijn Denis Odoi en Nils Schouterden. Is er daardoor druk aanwezig? “Ik voel helemaal geen druk op mijn schouders. Ik moet met beide voeten op de grond staan en gewoon hard blijven werken”, besluit het jonge talent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties