Dnipro Dnipropetrovsk: De bekendste spelers op een rijtje

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Dnipro Dnipropetrovsk: De bekendste spelers op een rijtje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge neemt het in de kwartfinales van de Europa League op tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk, geen al te bekende naam in Europa. Een korte analyse van de tegenstander van Club.

De Oekraïnse club speelt zijn wedstrijden in de Dnipro-Arena. Dat stadion heeft een capaciteit van 31.000 toeschouwers, een hele geruststelling als je weet dat Club zelfs overeind bleef in ‘de hel van Besiktas’ waar er maar liefst 70.000 toeschouwers aanwezig waren.

Dnipro heeft niet erg veel bekende namen binnen zijn rangen rondlopen. Enkele spelers doen echter wel een belletje rinkelen, een overzicht:

Ondrej Mazuch

  • Met Ondrej Mazuch komt Club een oude bekende van de Jupiler Pro League tegen. Mazuch was tussen 2010 en 2011 nog een basisspeler bij aartsrivaal RSC Anderlecht.

Dmytro Chygrinskiy

  • De 28-jarige Oekraïner speelde een tijdje bij één van de concurrenten in de Oekraïnse Premier League, namelijk Shakthar Donetsk. Hij versierde van daaruit een transfer naar FC Barcelona maar kwam daar weinig aan spelen toe.

Evgen Konoplyanka:

  • Deze linkerflankspeler heeft een marktwaarde van 16 miljoen euro volgens transfermarkt.be, maar wist nog geen transfer naar het buitenland te versieren. Hij speelde sterk voor het Oekraïnse nationale elftal op het EK in Oekraïne.

Nikola Kalinic:

  • Ook deze speler kan een belletje doen rinkelen. Kalinic is namelijk een Kroatisch international en mocht in de kwalificatiewedstrijden tegen België twee keer invallen. Kalinic kwam tussen 2009 en 2011 nog aan de bak in de Premier League bij Blackburn Rovers. 

De volgende elf spelers kwamen voor Dnipro Dnipropetrovsk aan de aftrap in de wedstrijd tegen Ajax.

Boyko - Egidio, Cheberyach, Douglas, Leo Matos - Kankava, Fedorchuk, Konoplyanka, Bezus, Luchkevych - Kalinic

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties