Reactie De Sutter zette Club op rozen: "Dat zijn weer enkele streepjes bij op het palmares"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
De Sutter zette Club op rozen: "Dat zijn weer enkele streepjes bij op het palmares"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is eindelijk van dat verdomde spook verlost. Acht jaar lang wachtte het blauw-zwarte legioen op zilverwerk. Tom De Sutter legde de basis voor de bekerwinst, Lior Refaelov klaarde de klus. "Ik twijfelde geen moment toen ik de bal zag komen", aldus eerstgenoemde.

Cédric De Volder in Brussel

Tom, eerst en vooral proficiat met de overwinning. Maar wat een wedstrijd, zeg!

"Ja, dat kan je wel zeggen. De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen voor ons. We slaagden er meteen in om Anderlecht onder druk te zetten en dat resulteerde quasi onmiddellijk in een doelpunt."

Je doelpunt was overigens een pareltje. Beschrijf de actie eens. 

"Ik kreeg enorm veel ruimte aan de tweede paal. Ik twijfelde geen ogenblik en zette gewoon mijn voet tegen de bal. Hij ging lekker binnen, hé."

Op die manier haal je misschien ook een beetje je gram. "Hij is te slecht voor Anderlecht", klonk enkele minuten eerder nog uit de paars-witte vakken. 

"Ja? Dat heb ik zelfs niet gehoord. (knipoogt) Het is trouwens mijn eerste doelpunt tegen Anderlecht. En ook meteen mijn eerste bekerwinst. Dat zijn weer enkele streepjes bij op mijn palmares, hé."

Nog eventjes terug naar de wedstrijd. Aleksandar Mitrovic scoort die gelijkmaker. Wat gaat er op zo'n moment door je hoofd? 

"Die wedstrijd van afgelopen donderdag bij Besiktas JK begon bij de meesten door te wegen. Ik denk dat we het enorm moeilijk hadden gehad in de verlengingen. Maar langs de andere kant: we kregen de kans om de wedstrijd veel eerder te beslissen."

Deze prijs zal alvast een boost geven in de strijd om de titel. 

"Onze ambitie blijft dezelfde, hé. We hebben eindelijk die prijs vast en hopelijk volgen er nog een paar. Maar eerst gaan we genieten, feesten en recupereren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties