Reactie Preud'homme wil meer: "We zijn vertrokken voor een mooie periode"

Robby Morren
Robby Morren
| 50 reacties
Preud'homme wil meer: "We zijn vertrokken voor een mooie periode"
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft zijn eerste prijs in 8 jaar op zak. En dat nog wel dankzij een zege tegen aartsrivaal Anderlecht. Michel Preud'homme is ervan overtuigd dat Club nu vertrokken is voor een mooie periode.

Robby Morren in Brussel

"We waren fysiek goed voorbereid op deze wedstrijd. We hebben geprobeerd om alles in het werk te stellen om zo goed mogelijk te recupereren, zoals massages en rustmomenten."

"We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen snel op voorsprong. Daarna hebben we te veel geprobeerd om te controleren. We hadden nog kansen op de 2-0, maar die viel niet."

Het werd nog even heel warm toen Mitrovic in de 89e minuut de gelijkmaker scoorde. "Het is magnifiek dat we die tweede goal in de extra tijd nog scoorden. Eigenlijk was ik al bezig met het voorbereiden van de verlengingen in mijn hoofd."

De wedstrijd was fifty - fifty

Het was een gelijkopgaande wedstrijd en dat gaf Preud'homme ook toe. "Ik vond niet dat wij beter waren dan Anderlecht. De wedstrijd was fifty-fifty. Anderlecht speelde ook een goede match, zij hebben een goed team."

Belangrijk voor onze toekomst

Deze trofee brengt rust in de Brugse tent. "Dit is de eerste prijs voor Club Brugge in zoveel jaren. Het is heel belangrijk dat we die nu hebben. Anderlecht is gewoon om te winnen en deze groep niet. Daarom kan deze trofee heel belangrijk zijn voor onze toekomst. Nu kunnen we rustig verder werken."

"We hebben ook in Europa een mooie prestatie neergezet, ik denk dat we nu vertrokken zijn voor een mooie periode. Er is nog veel werk te doen." Maar eerst is er feest. "Na een gewonnen bekerfinale is het dikwijls plezant", lacht de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties