MPH: een garantie op succes! "Ik wil niet gezegd hebben dat Club losers waren, maar..."

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
MPH: een garantie op succes! "Ik wil niet gezegd hebben dat Club losers waren, maar..."
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme komt, ziet en... overwint. De Luikenaar lijkt wel een garantie op succes. MPH slaagde er namelijk ook in om Club Brugge na acht seizoenen eindelijk nog eens een prijs te doen pakken. "De uitleg is simpel: hij is een toptrainer."

Door Cédric De Volder

Julius Caesar sprak ooit de beruchte woorden uit: 'Veni Vidi Vici'. Oftewel: 'Ik kwam, zag en overwon.' We beginnen stilaan te geloven dat Michel Preud'homme de spreuk ergens op zijn lijf heeft staan. De voormalige Rode Duivel is bij zijn clubs telkenmale een garantie op succes.

"De uitleg voor dat feit is simpel", lacht Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Preud'homme is een toptrainer. En het zit zo'n toppers ook telkens mee, hé. Ik wil hem natuurlijk niet te kort doen, maar gisteren werden die verlengingen ook nipt vermeden."

"Preud'homme is erin geslaagd om Club Brugge een ander gezicht te geven", gaat The Fox verder. "Ik wil niet gezegd hebben dat het de voorbije jaren losers waren, maar de kern was nooit opgewassen tegen de concurrentie. Dat is nu veranderd en dat bewijst ook meteen dat het niet simpel is om iets te winnen."

Het was enorm belangrijk om die kleedkamer uit te kuisen

Vooral in de vestiaire wijzen alle neuzen in dezelfde richting. En dat was de voorbije jaren wel anders. "Het was enorm belangrijk om die kleedkamer uit te kuisen. Jongens als Maxime Lestienne en Nicolas Castillo hebben dan wel kwaliteiten, maar dat zijn niet de grote winnaars.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties