Vliegtuigcrash eiste bijna nieuwe 'Busby Babes'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Vliegtuigcrash eiste bijna nieuwe 'Busby Babes'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag lieten 150 mensen het leven na een vliegtuigcrash boven de Franse Alpen. Het scheelde geen haar of er zat een volledig voetbalelftal op het vliegtuig van GermanWings. En dat doet ons natuurlijk meteen aan de Busby Babes denken.

De Zweedse tweedeklasser Dalkurd FF was van plan om van Barcelona naar Düsseldorf te vliegen met het betreurde vliegtuig, maar uiteindelijk werd voor een andere optie gekozen. Dat schrijft Expressen

Dat doet ons natuurlijk meteen denken aan de Busby Babes. In 1958 stortte namelijk het spelersvliegtuig van Manchester United neer in München. Een groot deel van de ploeg liet toen het leven. 

Wel in de fatale vlucht: een aantal fans van verschillende Penya van Barcelona, die terugreisden na de match Barca tegen Real Madrid. Er zouden wel geen slachtoffers gevallen zijn uit Belgische Penya.

De redactie van Voetbalkrant.com wil via deze weg haar medeleven betuigen aan de families en vrienden van alle slachtoffers die vanmiddag het leven hebben gelaten in de betreurde crash.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties