Ceulemans zag geen arrogantie bij Rode Duivels: "Maar dat is tegenwoordig een nationale ramp"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 192 reacties
Ceulemans zag geen arrogantie bij Rode Duivels: "Maar dat is tegenwoordig een nationale ramp"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen gisteren met het kleinste verschil bij Israël. Toch werd onze nationale ploeg na afloop een pak arrogantie verweten. Jan Ceulemans vindt die beschuldigingen overdreven. "De verwachtingen zijn onvoorstelbaar geworden."

Door Cédric De Volder

Ook Jan Ceulemans had dezelfde wedstrijd gezien als alle landgenoten. "Voor de rust hebben we Israël simpelweg van de mat gevoetbald. Die jongens kwamen er simpelweg niet aan te pas."

"Dat was in de tweede helft wel eventjes anders", gaat de recordinternational verder. "Waren de Rode Duivels vergeten dat Israël een sterkere tegenstander is dan Cyprus? De scherpte was alleszins weg. Bovendien kreeg de thuisploeg moed na die rode kaart."

Waren de Rode Duivels vergeten dat Israël een sterkere tegenstander is dan Cyprus? 

Het woord is gevallen: rode kaart. Ook Vincent Kompany wordt namelijk niet gespaard. "In mijn ogen is die tweede gele kaart terecht. De actie is allesbehalve slim, hé. Maar ook niet meer dan dat."

"Ik zag dan ook geen arrogantie", besluit Ceulemans. "De verwachtingen zijn gewoon onvoorstelbaar geworden. Het is tegenwoordig een nationale ramp om eens niet te winnen. Terwijl de deelname aan het EK meer dan duizend procent zeker is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties