KV Mechelen-youngster weet niet meer wat zijn positie is

KV Mechelen-youngster weet niet meer wat zijn positie is
Foto: © photonews

Jordi Vanlerberghe kreeg sporadisch zijn kans bij KV Mechelen, maar zal tijdens PO 2 waarschijnlijk wel meer op de voorgrond treden. De 18-jarige spits van opleiding weet echter niet waar hij straks op het veld zal staan.

"Spits, nummer 10, rechteraanvaller, rechterverdediger, centrale verdediger, centrale middenvelder. Ik heb in mijn carrière al ongeveer overal gespeeld", zegt hij op de site van KVM."'Jordi kan alle posities aan', zei Jankovic. Een mooi compliment, maar na verloop van tijd moet je ook echt wel vaste positie hebben."

"Je hebt spelers die overal kunnen spelen, maar uiteindelijk niet spelen. Dat is niet de bedoeling. Ik ben overtuigd dat ik centraal op het middenveld mijn beste positie heb gevonden. Ik speel graag op de '8'. Het spel verdelen en af toe mee in de aanval gaan, dat ligt me wel."

Plaats bij nationale ploeg kwijt

Maar dat heeft wel zijn nadelen. "Omdat ik nu niet meer in de spits speel, ben ik mijn plaats in de kern van de nationale U17 kwijt. Gert Verheyen, onze bondscoach, ziet in mij een aanvaller. Maar omdat ik daar nu al meer dan een jaar niet meer op train, wordt dat een moeilijk verhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties