Wij bieden u: ons ideale elftal van de reguliere competitie

Wij bieden u: ons ideale elftal van de reguliere competitie
Foto: © SC

De reguliere competitie zit er helemaal op. De play-offs kennen hun deelnemers en bovenin wordt het razend spannend. We zitten klaar voor de apotheose, maar blikken nog even terug. Met ons team van de reguliere competitie.

Doel

Helemaal achterin hadden we een flink pak goed doelmannen te bewierroken. Sels deed het heel goed en haalde onze bank, ook Proto en Werner verdienen veel lof. Kiezen deden we echter voor Mat Ryan, die stilaan toch echt onze competitie weet te overstijgen.

Verdediging

In de verdediging een erg divers team. Met Obradovic kiezen we voor de intrinsiek beste linksachter van ons land: zien we hem volgend seizoen nog Achter de Kazerne? Op de rechterflank was het met Meunier en Vanden Borre een zware strijd, maar kozen we toch voor Foket - de groeibriljant van Gent.

Centraal was de keuze ook groot, maar gingen we met Dewaest en Deschacht voor twee routiniers die veel speelminuten sprokkelden voor hun team. Chanot viel er net naast, net als Duarte en Mbemba (toch iets te veel buiten strijd).

Middenveld

Praet en Vazquez toonden zich in het najaar van 2014 zo sterk, dat ze het team van de reguliere competitie gewoon wel moesten halen. De Gouden Schoen en zijn naaste concurrent worden geflankeerd door nog schoon volk met Refaelov en Kebano.

Maar er was veel meer te vertellen over ons middenveld: zo hadden we Leander Dendoncker graag al een plaatsje gegeven, maar misschien speelt de youngster zich pas tijdens de play-offs op ons veld. Neto is dan weer een van de onderschatte draaischijven bij de Buffalo's, ook hij mag op de bank.

Aanval

We zijn al het hele seizoen onder de indruk van het Kortrijkzaanse koningskoppel. Chevalier haalt het team door al zijn assists, Santini zetten we op de bank. En dan was er nog de keuze tussen topschutter Mitrovic en werkbeest Depoitre: erg lastig, het was kantje-boord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties