"Zelfs een klein kind kan zien dat Club Brugge op weg is naar de titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
"Zelfs een klein kind kan zien dat Club Brugge op weg is naar de titel"
Foto: © SC

We hebben lang genoeg gewacht. De play- offs barsten dit weekend in alle hevigheid los. En dus is het tijd om Sherelle nog eens op jullie los te laten. Hier is ze dan: puur en onversneden!

Willen jullie weten hoe ik de play-offs zou omschrijven in drie woorden? Spanning, kansen en sensatie. Maar langs de andere kant... Eigenlijk staat zo'n nacompetitie voor alles dat in strijd is met logica. Spelers zwoegen een jaar lang om punten te sprokkelen en op een leuke plaats te staan, maar op het einde van het verhaal worden de punten gehalveerd. Belgische logica?

En dan nog die indeling van de play-offs! Wat is me dat nou, zeg? PO1 kan ik nog begrijpen. De fans krijgen elke week topwedstrijden op hun bord. En laten we eerlijk zijn: de clubs vinden het fijn om door te rekenen voor een toegangskaartje. Over PO2 ga ik zelfs gewoon zwijgen.

PO3 dan maar... Wat moet het balen zijn om daar in terecht te komen! Je mag eerst vijf wedstrijden voetballen om niet rechtstreeks te degraderen. En alsof dat nog niet voldoende is moet je vervolgens nog eens aan de bak om in de Jupiler Pro League te blijven. Nogmaals: balen, zeg!

Maar terug naar de kop van - de Ronde van Vlaanderen is in het land, hé - de koers. Wie er volgens mij de grootste kans maakt om de titel te pakken? Ik ben Johan Boskamp natuurlijk niet, maar een klein kind ziet dat Club Brugge op weg is naar de titel. Ik schrik alleszins niet als blauw-zwart dit seizoen de dubbel pakt.

Maar het zou dom zijn om de anderen af te schrijven. RSC Anderlecht kan rustig beginnen met een wedstrijd tegen Sporting Charleroi en KAA Gent was de voorbije weken goed op dreef. Misschien zijn de Oost-Vlamingen misschien wel de derde hond in het verhaal. Je weet wel, als twee honden vechten om een been...

Kus, 

Sherelle

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties