Belgische clash in halve finale FA Cup

Tom Stroobants

Liverpool heeft zich ten koste van Blackburn geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Een doelpunt van Coutinho en een uitstekende Mignolet volstonden voor de overwinning.

Liverpool kon in eigen huis geen afstand nemen van tweedeklasser Blackburn en dus kwam er een replay. De meeste dreiging in de eerste helft kwam van de bezoekers. Sturridge mikte net iets te hoog. Blackburn-doelman Eastwood had weinig problemen met schoten van Johnson.

De thuisploeg kwam furieus uit de kleedkamer. Mignolet duwde een hard schot in hoekschop, daarna had hij een uistekende reflex in huis op een kopbal. Blackburn leefde op en voelde dat er iets mogelijk was. Tot Coutinho daar in de 20 minuten voor tijd anders over besliste. Met een hard gekruist zorgde hij voor 0-1.

Even later kon Sturridge de wedstrijd beslissen, maar hij stifte de bal net over het doel. Zo bleef het bibberen tot het einde. Doelman Eastwood kwam mee op corner en kreeg plots de bal voor de voeten. Hij twijfelde niet en haalde uit, Mignolet haalde alle hoop weg en kon in twee tijden klemmen.

In de halve finale ontmoet Liverpool het Aston Villa van Benteke. De andere halve finale gaat tussen Arsenal en Reading.