Vanhaezebrouck op zijn hoede: "Maar we willen iets meebrengen uit Charleroi"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Vanhaezebrouck op zijn hoede: "Maar we willen iets meebrengen uit Charleroi"
Foto: © photonews

KAA Gent gaat zaterdagavond op bezoek bij Charleroi. In de reguliere competitie speelden die ploegen tot tweemaal toe gelijk tegen elkaar. Hein Vanhaezebrouck is dan ook terecht op zijn hoede: "Het is nooit makkelijk op Mambourg, hé."

Timothy Collard in Gent

Gent bleef in de reguliere competitie tegen Charleroi twee keer steken op een gelijkspel. Al verdienden de Buffalo’s meer, zo meent de coach. “We pakten inderdaad maar 2 op 6 tegen Charleroi. Al hebben we het in onze thuismatch zelf uit handen gegeven. Het had volgens mij dus ook 4 op 6 of zelfs 6 op 6 kunnen zijn. Maar dat is nu niet het geval”, aldus Vanhaezebrouck.

“Het is nooit makkelijk op Mambourg, daar zijn we ons van bewust”, gaat de oefenmeester van Gent verder. “Als je daarnaast de resultaten van Charleroi in 2015 eens onder de loep neemt, dan oogt dat toch niet mis hoor.”

“Ze mogen dan wel niet zo makkelijk tot scoren komen, ze incasseren ook weinig doelpunten. Er is daar écht wel een goeie organisatie neergezet”, looft Vanhaezebrouck zijn collega Felice Mazzu.

"We zijn elf wedstrijden ongeslagen, die reeks willen we graag uitbreiden"

De Zebra’s verloren op speeldag 1 van de play-offs met het kleinste verschil op het veld van Anderlecht. “Als alles wat meezat voor Charleroi, dan pakten ze daar een punt of zelfs meer, hé. Ze hebben lang standgehouden en hebben zelf ook nog enkele kansen gekregen. Maar je weet dat het in play-off 1 om details gaat.”

Vanhaezebrouck onderschat zijn komende tegenstander dus niet, maar wil Neeskens Kebano en co deze keer wel opzij zetten. “Wij willen iets meebrengen van op Mambourg. Tegelijkertijd willen we ook in de goeie flow blijven zitten. We zijn in de competitie nu elf wedstrijden ongeslagen en die reeks willen we graag uitbreiden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties