Met Nuytinck in de ploeg verloor Anderlecht slechts 19 procent van zijn matchen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Met Nuytinck in de ploeg verloor Anderlecht slechts 19 procent van zijn matchen
Foto: © photonews

Bram Nuytinck verlengde gisteren zijn contract bij Anderlecht tot medio 2018. En hoewel de Nederlander vanwege zijn opdringerige mentaliteit op het veld voor- en tegenstanders kent, is hij best wel een solide verdediger.

Dat bewijzen zijn statistieken. Dit seizoen verloor Anderlecht nog niet met de 24-jarige Nuytinck in de ploeg. Goed voor tien duels zonder nederlaag.

Uiteraard stond de achterhoedespeler uit Heumen lang aan de kant met een teenblessure, maar zijn cijfers gaan verder dan deze voetbaljaargang alleen.

Sinds de voormalig Nederlands belofteninternational tijdens de zomer van 2012 in Brussel belandde, werkte hij al 73 duels met Anderlecht af. Hiervan gingen er veertien verloren, wat neerkomt een verliespercentage van slechts 19 procent.

"Moest het zo gemakkelijk zijn, zouden ze Nuytinck altijd moeten opstellen", vertelt Gille Van Binst met de knipoog bij Voetbalkrant.com. "Nuytinck is een degelijke voorstopper die de boel bijeenhoudt en dus een bruikbaar type is. Maar ook niet speciaal."

"Ik vind hem geen onbetwiste titularis, want hij heeft ook een lange tijd niet goed gespeeld. Qua niveau is Anderlecht voor hem de top", besluit de verdediger op rust. (DG)

Vindt u dat Nuytinck altijd in de basis thuishoort?

58%
42%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties