Opvallend: de statistieken van Dnipro bevestigen kwalificatiekansen van Club

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Opvallend: de statistieken van Dnipro bevestigen kwalificatiekansen van Club
Foto: © Photonews

Vorige week gaven we Club Brugge een handleiding mee om niet in de Oekraïense val van Dnipro Dnipropetrovsk te trappen. Deze keer is de blauw- zwarte missie eigenlijk een pak simpeler: scoor in Kiev en de kwalificatie is al zo goed als binnen.

Door Cédric De Volder

  • Dnipro slikt gemiddeld in de helft van de thuiswedstrijden een tegendoelpunt
  • Een blauw-zwart doelpunt kan genoeg zijn voor de kwalificatie
  • Vincent Mannaert: "50% kans op halve finale"

Victor Vazquez liet er afgelopen donderdag na het scoreloos gelijkspel geen twijfel over bestaan. "Een doelpuntje in Oekraïne moet genoeg zijn voor de kwalificatie. Dnipro is niet in staat om twee keer te scoren tegen ons."

Dus dook onze redactie in de archieven. Hoe is het eigenlijk gesteld met de thuisreputatie van het onuitspreekbare Dnipropetrovsk? De cijfers zijn goed, maar de nul houden is geen sinecure voor het defensieve blok.

Dnipro werkte dit seizoen al 22 thuiswedstrijden (Oekraïense Premier League, voorrondes Champions League, Europa League, Oekraïense beker én vriendschappelijke duels, nvdr.) af. Denis Boyko slaagde 12 keer in om de nul te houden.

Met andere woorden: Dnipro hield in 55 procent van de wedstrijden de nul. Maar pakweg FC Volyn Lutsk is Club Brugge niet. Al hield Dnipro in Europa wel de netten proper tegen FC Kopenhagen, St. Etienne, Olympiakos Piraeus én Ajax.

Dat brengt ons overigens naar het Europese toneel. In de 7 thuiswedstrijden werd 4 keer de nul op het bord gehouden. Goed voor zo'n 57 procent.

Dus één kans op twee...

Gaan we een conclusie trekken? Het is lastig, maar Club heeft dus één kans op twee om door te stoten. Hé, waren dat ook niet de woorden van Vincent Mannaert? "We hebben vijftig procent kans om de halve finale van de Europa League te halen", aldus de manager van blauw-zwart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties