"Hij zou best naar Standard of AA Gent gaan"

Lander Marin
| 16 reacties
"Hij zou best naar Standard of AA Gent gaan"
Foto: © Photonews

Renaud Emond staat in de topschutterslijst op een gedeelde tweede plaats met Ivan Santini. De Belgische top lonkt, voor de speler die bij Waasland-Beveren dit seizoen 14 keer wist te scoren. Hoe ziet Jan Ceulemans de toekomst in voor de de 23-jarige spits?

“Het is iemand die een neus heeft voor goals. Hij speelt in een ploeg die meer op de counter rekent dan dat ze zelf het spel maken. Als ze aan de goal geraken is hij er wel altijd”, aldus de ex-Rode Duivel in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Is hij goed genoeg voor de Belgische top? “Moest ik van hem zijn zou ik nog niet vertrekken, maar eerst een jaar bevestigen. Als je direct naar een topclub gaat is de kans reëel dat je op de bank belandt en dan kan het snel gedaan zijn. Ik weet ook dat er geld bij te pas komt, en dat is verleidelijk”, zegt Ceulemans.

Bevestigen 

“Hij speelt in een ploeg die het moeilijk heeft en pikt zijn doelpunten mee. Hij heeft zeker kwaliteiten en weet de goal staan. Speelt hij volgend jaar weer een goed seizoen, dan zou hij best naar een club zoals Standard of Gent gaan. Daar is de druk iets minder groot dan bij Anderlecht of Club Brugge.”

Is Emond een topspits in wording? “Dat is te vroeg om nu al te bepalen. Genoeg jongens hebben eens een prachtig jaar gehad maar verdwenen daarna weer even snel. Nogmaals: bevestigen is de boodschap”, is het Club-icoon duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties