Kanjers uit de Proximus League: "Een tank, gamechanger en een diamantje voor de Europese top"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
Kanjers uit de Proximus League: "Een tank, gamechanger en een diamantje voor de Europese top"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie in tweede klasse zit erop. De eindronde breekt aan. Welke jongens maakten afgelopen seizoen het mooie weer in de Proximus League? Kenner Dave Peters grasduint door enkele kleurrijke namen.

Door Diederik Geypen

Rob Schoofs BEL (21) - Sint-Truiden

"Speelde een enorm dik seizoen waarin hij een leider en meer matuur werd. Kan in de omschakeling het verschil maken. Is absoluut één van de uitblinkers in tweede klasse."

Romero Regales CUR (28) - Lommel United

"Een tank die van Patro Eisden kwam. Heeft zich pas echt in België kunnen lanceren. Met de rug naar de goal draait hij sowieso rond zijn man en trillen de netten. Een sterke beer, maar ook een joviale gast. Onder Patrick Kluivert nu ook international geworden."

Trossard is een rasvoetballer pur sang

Leandro Trossard BEL (20) - Lommel United

"Door zijn gestalte altijd minder goed ingeschat. Een rasvoetballer pur sang. Technisch extreem onderlegd en enorm veel vista. Een gamechanger in dode matchen. In een complementair duo de kwaliteiten om het hogerop te maken."

Lucas Schoofs BEL (18) - Lommel United

"Revelatie bij Lommel United die al werd opgeroepen door Gert Verheyen. "Lucas verstaat de simpele wet om te passen naar iemand van dezelfde kleur", liet de coach van de nationale U19 al eens verstaan. Een jongen die in de beker tegen AA Gent niet verzoop."

John Bostock ENG (23) - OH Leuven

"Kan met bal aan de voet een enorm slangenmens zijn. Bezit een vrije trap die voor hem gelijkstaat aan een penalty. Moét in eerste klasse spelen, maar is een jongen die graag en veel de bal voelt."

Mathieu Cornet BEL (24) - Virton

"Een ruige bast en een neus voor goals. Zit niet bij een topclub uit de reeks en dus niet helemaal zeker of hij eersteklassemateriaal is."

Florian Taulemesse FRA (29) - Eupen

"De iceman. Niet uit zijn lood te slaan met een grappig accent uit de Languedoc. Moet een halve kans krijgen en het leer hangt binnen. Als Eupen niet promoveert, heeft Sint-Truiden een stevig oog op hem. Zou op die manier in eerste klasse kunnen belanden."

Afif is een geweldenaar. Wat die met een bal doet!

Florent Stevance FRA (26) - Sérésien

"Heeft een killersinstinct tot en met. Beheerst heel veel facetten van een spits: aartsgevaarlijk en een meer dan degelijke techniek erbovenop."

Nieuwe Hans Vanaken?

"Akram Afif (18) van Eupen. Klaargestoomd voor de nationale ploeg van Qatar. Puur intrinsiek een geweldenaar. Wat die met een bal doet! Voor de meeste Belgische clubs héél moeilijk te halen. Een diamantje dat ooit in de top van Europa terecht kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties