Vanaken geeft toe: "Of dat lobje de bedoeling was? Ja en nee..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Vanaken geeft toe: "Of dat lobje de bedoeling was? Ja en nee..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren nam zaterdagavond vrij eenvoudig de maat van KV Oostende. Hans Vanaken was een van de absolute smaakmakers met onder meer twee doelpunten. Niet vanzelfsprekend na enkele moeilijke weken.

Timothy Collard in Lokeren

“Dit was uiteraard opnieuw een moeilijke week voor ons”, aldus Vanaken na afloop van de wedstrijd. Woensdag brachten we een laatste groet aan Gregory en donderdag was er nog de begrafenis.”

“Maar vanavond hebben we dat allemaal omgezet in positieve energie. We wilden Gregory eren en ook nog iets tonen aan zijn ouders en zijn vrienden. We wilden een goed resultaat behalen, en dat is ons ook gelukt.”

"We willen altijd initiatief nemen, maar dit seizoen is dat er te weinig uitgekomen"

“We speelden een prima eerste helft. We creëerden veel kansen en scoorden veel doelpunten. We hebben eigenlijk gewoon ons eigen spel gespeeld, hé. We willen altijd wel initiatief nemen, maar dit seizoen is dat er net iets te weinig uitgekomen.”

Zelf scoorde Vanaken twee doelpunten, waaronder een lobje. “Of het de bedoeling was? Ja en nee... Ik was aan het twijfelen. Ik zag dat de doelman bleef staan en toen dacht ik ‘ik probeer de bal over hem te leggen’ en dat lukte gelukkig.”

Een Europees ticket zit er nog steeds in voor Lokeren, maar dan moeten de Waaslanders in eerste instantie afrekenen met KV Mechelen. “We gaan thuis een zo goed mogelijk resultaat proberen neer te zetten en daarna zien we wel wat er mogelijk is in de terugwedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties