Analyse De debatten zijn open: Roef of Proto?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 44 reacties
De debatten zijn open: Roef of Proto?
Foto: © Photonews

Davy Roef bewees gisteren dat RSC Anderlecht zich geen zorgen moet maken over de toekomst. Toch niet wat de doelmannen betreft. En eigenlijk verdient Davy Roef het om simpelweg te blijven staan. Al zal dat natuurlijk niet gebeuren.

Door Cédric De Volder

Een monument als Silvio Proto schuif je natuurlijk niet zomaar aan de kant. En toch bewees Davy Roef gisteren dat hij zijn plaats tussen de paars-witte palen waard is. Al willen we hier natuurlijk niet gezegd hebben dat RSC Anderlecht met Silvio Proto gisteren niet gewonnen had.

Het 21-jarige jeugdproduct verscheen gisteren op het terrein met de cool van een ervaren ancien. Glimlach op het gezicht, nonchalant loopje, eventjes zwaaien naar de fans,... Het leek wel alsof Roef nooit iets anders gedaan had in zijn (nog heel prille) carrière. 

En moeten we eerlijk zijn? Eigenlijk kan je het niet maken om de doelman na zo'n prestatie simpelweg terug op de bank te plaatsen. Maar langs de andere kant: eigenlijk kan je het ook niet maken om Proto simpelweg aan de kant te schuiven. Een luxeprobleem voor Besnik Hasi? Nu nog niet, maar volgend seizoen wel. 

The Roef is on fire!

Want laat het duidelijk zijn: deze Roef zal zich volgend seizoen mengen in de debatten. Bovendien heeft de doelman met zijn 21 lentes ook de leeftijd om een basisplaats op te eisen. We hoorden het gisteren al in de Astridpark: "The Roef is on fire!" Wel, de brandweer zal in de toekomst nog werk genoeg hebben...

Proto of Roef? Wat denken jullie voor volgend seizoen?

93%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties