Vanderbiest spreekt over toekomst: "Ik kan aan de slag bij FC De Kampioenen..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Vanderbiest spreekt over toekomst: "Ik kan aan de slag bij FC De Kampioenen..."
Foto: © photonews

Fred Vanderbiest zat zaterdagavond voor de allerlaatste keer op de bank als trainer van KV Oostende. Het werd een pijnlijk afscheid op Lokeren (6-1), maar daar staat de coach niet te lang bij stil. Hij wacht rustig af wat er op zijn pad komt.

Timothy Collard in Lokeren

“Hetgene wat de laatste weken gezegd en geschreven is, dat woog toch zwaar op mij, de technische staf en de spelers. Deze situatie is van binnen de club gecreëerd… Heel wat spelers zitten met mijn ontslag in hun maag.”

"Zonder de promotie zat Coucke nu niet in Oostende"

“Veel spelers weten bovendien niet waar ze aan toe zijn. Ik, de keepertrainer en de hulptrainer zijn de enigen die weten waar ze aan toe zijn. En dan weet je dat je pijnlijk onderuit kan gaan tegen een gretig Lokeren.”

Maar hoe dan had Vanderbiest het altijd naar zijn zin aan de Kust. “Er waren veel hoogtepunten. Het mooiste blijft de promotie. Kampioen spelen met het achtste budget van tweede klasse."

"Zonder Marc Coucke, zonder wie dan ook. Puur natuur en op karakter. Ik blijf erbij… Als dat niet was gelukt, dan zat Marc Coucke nu niet in Oostende.”

"Ik ben niet de persoon die thuis kan blijven zitten"

En wat nu voor Vanderbiest? Heeft hij al contacten met andere clubs? “Wel… Gisteren heb ik nog telefoon gekregen van Balthasar Boma, om de leiding over te nemen bij FC De Kampioenen. En ook Zandvoorde (een club in derde provinciale, nvdr.) heeft al gepolst”, grapt Vanderbiest.

“Neen, serieus nu: op dit moment speelt er nog niks concreet. De tijd dringt nog niet en als er niet meteen iets op mijn pad komt, dan moet ik afwachten. Maar ik ben wel niet de persoon die gemakkelijk thuis kan blijven zitten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties