Vanderhaeghe reageert op protest: "Als fans blijven roepen, dan houdt het op voor mij"

Vanderhaeghe reageert op protest: "Als fans blijven roepen, dan houdt het op voor mij"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele dagen geleden lekte het nieuws uit dat Yves Vanderhaeghe volgend seizoen voor KV Oostende zal werken. Gisteren verliep de eerste training na de chaos nog goed, maar vandaag is er toch enig protest bij de rood-witte fans.

Timothy Collard in Kortrijk

Er daagden vandaag een pak fans op voor de training van KV Kortrijk. Alles leek opnieuw rustig te verlopen, maar een honderdtal kwade fans verstoorde de training van de Kerels. Er werden bommetjes gegooid en Yves Vanderhaeghe moest het ontgelden. "Yves, wat is de prijs van een garnaal?", klonk het bij de misnoegde fans. 

Na de training wilden de fans een woordje uitleg van de coach. "Yves ging uitleg komen geven, maar we hebben hem nog niet gezien", aldus de supporters.

Vanderhaeghe: "Haat en liefde liggen dicht bij elkaar"

Vanderhaeghe zelf gaf tijdens het persmoment meer uitleg over het gedoe met de fans. “De supporters hebben hun ontgoocheling laten blijken en ik heb daar alle begrip voor. Ok, vandaag waren ze misschien wat negatief ingesteld, maar ik onthoud vooral het positieve.”

“Die ontgoocheling bij de fans toont ook aan dat ze mij graag hebben. Haat en liefde ligt soms dicht bij elkaar, hé. Er zijn lelijke woorden gevallen, maar ik kan daar mee om en blijf er rustig onder.”

“Ik wil zeker en vast nog praten met de supporters en hen de situatie uitleggen. Maar als zij blijven roepen, dan houdt het voor mij natuurlijk ook op, hé. Of de situatie niet zal escaleren in Charleroi? Dat denk ik niet, want ze riepen dat ze de verplaatsing naar Mambourg niet zouden maken.”

Na de persconferentie toonde Vanderhaeghe trouwens dat hij wel degelijk van goede wil is. De coach stopte bij een handvol fans en sloeg op een rustige en beschaafde manier een babbeltje met hen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties