Analyse Het dak van Proto staat in brand, de knoop van Besnik is loodzwaar

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Het dak van Proto staat in brand, de knoop van Besnik is loodzwaar
Foto: © Photonews

Besnik Hasi heeft een luxeprobleem tussen de palen. De oefenmeester van RSC Anderlecht moet volgend seizoen kiezen tussen een boegbeeld en een aanstormend talent. Al is het wel opvallend dat Proto opeens een pak kritiek krijgt.

Door Cédric De Volder

Eigenlijk willen we eventjes een vergelijking maken. Het niveau en het toneel is dan wel iets met appelen en peren, maar eigenlijk zit Silvio Proto in hetzelfde schuitje van Iker Casillas. 

Ook San Iker is een boegbeeld bij Real Madrid, maar lijkt binnenkort aan de kant te worden geschoven. We willen hier niet gezegd hebben dat Proto volgend seizoen niet meer tussen de paars-witte palen staat, maar Davy Roef bonk enorm hard op de deur.

Van waar komt die kritiek? 

"Met Roef in doel was Anderlecht al kampioen", zagen we de voorbije dagen op de sociale media passeren. "Bij het tegendoelpunt van Imoh Ezekiel kon Proto in de lucht meer doen", hoorden we dan weer bij Besnik Hasi.

We volgen de coach van paars-wit dan wel gedeeltelijk, maar die eerste stelling is zwaar overdreven. Maar van waar komt die kritiek? Eigenlijk is het simpel! Het gras is altijd groener aan de overkant, een nieuwe wind zorgt meestal voor extra verkoeling.

De vergelijking? 

En nogmaals: Roef is een ongelooflijk talent dat niet langer op de bank mag blijven zitten. Vooral voetballend was het een verademing om het jeugdproduct van wijlen Germinal Beerschot bezig te zien.

Proto kiest te snel voor de lange bal, terwijl de paars-witte verdediging tegen Club Brugge nadrukkelijk naar de voetballende oplossing zocht. De Italobelg is dan weer één van de besten van onze competitie op zijn lijn. Ons gedacht? Besnik staat voor een zware knoop...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties