Gent-coryfee ziet het niet meer fout lopen: "Dat stralen de Buffalo's nu ook uit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Gent-coryfee ziet het niet meer fout lopen: "Dat stralen de Buffalo's nu ook uit"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent maakt zich op voor een groots titelfeest. Onze redactie nam contact op met enkele voormalige Buffalo's. Ook Sandy Martens kijkt met veel verwondering naar het blauw-witte succes. "Maar in mijn ogen is het allemaal verdiend."

Door Cédric De Volder

Sandy Martens is één van die voetballers die altijd aan KAA Gent zullen worden gelinkt. De voormalige aanvaller was tussen 1994 en 1999 én tussen 2004 en 2007 actief in het toenmalige Jules Ottenstadion. 

"Ook Club Brugge heeft een mooi parcours gereden", vertelt Martens. "Maar de frisheid van KAA Gent in de play-offs heeft de doorslag gegeven. Het is nog niet binnen, maar in mijn ogen wordt het een verdiende titel."

Ook Martens pakte destijds (met Club Brugge, nvdr.) een Belgische landstitel. "En daarom weet ik dat Gent dit niet meer uit handen zal geven. Tijdens onze kampioenmatch moesten we nog een punt pakken tegen Sint-Truiden, maar van stress was amper sprake. Dat stralen de Buffalo's nu ook uit."

Toch wil Martens nog iets benadrukken. De voormalige aanvaller maakte namelijk de zwarte Gent-periode en de enorme schuldenberg mee. "In deze tijd zou de club dat niet meer te boven komen."

Maar...

"Gent was door die schulden genoodzaakt om jongens uit derde en vierde klasse aan te trekken", kijkt Martens ook naar zijn eigen roots. "Die gasten hebben de club er doorgesleurd, hé. Ik vind het eerlijk gezegd dan ook een beetje jammer dat die gasten vergeten worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties