'Speler van het Jaar' bij Gent? De Ghelamco Arena: "Succes te danken aan nieuw stadion"
Redactie
| 9 reacties
'Speler van het Jaar' bij Gent? De Ghelamco Arena: "Succes te danken aan nieuw stadion"

Door de bouw van een nieuwe voetbaltempel kende AA Gent twee magere jaren, maar nu lijkt het tijd om te oogsten. Hein Vanhaezebrouck, Sven Kums en Laurent Depoitre speelden dit seizoen allen een belangrijke rol. Maar wat is nu eigenlijk de rol van de Ghelamco Arena?

Timothy Collard in Gent

Voetbalkrant.com legde die vraag voor aan voorzitter Ivan De Witte. “De Ghelamco Arena speelt een hele belangrijke rol in het huidige succes van de club, dat is zeker en vast waar.”

"We hadden aangekondigd dat we na de bouw van het stadion een stap vooruit zouden zetten. Maar dat het zo snel zou gaan..."

“De laatste twee seizoenen waren moeilijk, dat geef ik eerlijk toe. Maar het feit dat we dit kunnen bewerkstelligen is het gevolg van het nieuwe stadion. Ik kan dan ook de stad niet genoeg bedanken voor de kans die ze ons hebben gegeven.”

“We hadden aangekondigd dat we na de perikelen van de bouwperiode sportief een stap vooruit zouden zetten. Maar we hadden niet gedacht dat we zo snel zo’n grote stap voorwaarts zouden zetten.”

De evolutie van de Buffalo’s kan andere, twijfelende clubs een duwtje in de rug geven wat betreft hun stadionplannen. “Laat ons hopen dat dit een aanzet is voor andere clubs, hé. Dat de andere stadiondossiers niet altijd even vlot verlopen als dat van ons?”

“Dat is iets dat ik ook vaststel. Het is elders misschien niet zo’n geoliede samenwerking als hier. Als je ziet wat voor een goeie band wij hebben met de stad, dat is prachtig.”

"Een extra ring in de Ghelamco Arena? De plannen liggen nog steeds klaar, maar..."

“Bovendien zijn supporters in de tijd waarin we nu leven op zoek naar comfort, ook als ze naar het voetbal gaan. En als je dan ziet wat zo’n nieuw stadion allemaal met zich meebrengt…”

De plannen om een extra ring bij te bouwen in de Ghelamco Arena liggen overigens nog steeds klaar, maar zullen die werken ook snel uitgevoerd worden? “We hebben al eens de rekening gemaakt om te zien wat het ons zou kosten, maar dat zal niet voor meteen zijn.”

“Als we kampioen spelen en er financiële middelen vrijkomen, dan zullen wij die nu eerst aan de club besteden”, besluit de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties