Charleroi gaat vol voor Europees voetbal, maar "een extra week zou niet leuk zijn"
Tom Stroobants
| 6 reacties
Charleroi gaat vol voor Europees voetbal, maar "een extra week zou niet leuk zijn"
Foto: © Photonews

Nicolas Penneteau strijdt met zijn Charleroi nog voor de vierde plek en het daarbij horende Europees ticket. Donderdag spelen de Carolo's mogelijk hun laatste thuismatch van het seizoen tegen Club Brugge. Ambitie is duidelijk aanwezig in Charleroi, angst niet.

“We gaan de wedstrijd aanvatten zoals we altijd doen, met veel vastberadenheid", blikt doelman Penneteau vooruit. "We willen maar één ding: de drie punten. Die zijn enorm belangrijk in de strijd om plaats 4. We willen toch liever de wedstrijden tegen de winnaar van play-off 2 vermijden.”

“Laten we zeggen dat het seizoen al lang genoeg was. Nog een extra week erbij zou niet zo leuk zijn. Als het toch zo is, moeten we alles geven om alsnog een Europees ticket te behalen. We mogen niet vergeten dat het nog altijd om Europees voetbal gaat. De kans om Europa in te gaan, krijg je niet vaak in je carrière.”

“Het is dus misschien onze laatste thuismatch van het seizoen. We zullen alles uit de kast halen voor onze supporters en de drie punten. We willen absoluut de overwinning, ook al is het tegen een sterke tegenstander. Aan verliezen denken we niet", is de Franse goalie strijdlustig.

“We willen het feest compleet maken na zo’n mooi seizoen. We willen de supporters zien zingen en dansen. Ik hoop dat ze fier zullen kunnen zijn op ons, omdat we de kwartfinalist van de Europa League verslagen hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties