Het ijzeren pantser van Mignolet: "Die extra kritiek is eigenlijk peanuts voor me"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Het ijzeren pantser van Mignolet: "Die extra kritiek is eigenlijk peanuts voor me"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet was de afgelopen dagen de eerste doelman in de hiërarchie bij de Rode Duivels. Toch lijkt de kans klein dat er ook effectief nieuwe kansen zullen komen tussen de Belgische palen. "Ik heb alleszins geen aanwijzingen gekregen dat ik zal spelen."

Cédric De Volder in Knokke-Heist

Het is nochtans het ideale moment om Simon Mignolet nog eens speelminuten te geven in de oefeninterland in en tegen Frankrijk. Thibaut Courtois werd enkele dagen geleden niet alleen vader van een dochtertje, maar de doelman heeft er ook een lang seizoen opzitten. 

"Of ik in het Stade de France de nul zal houden?", vraagt Big Si zich lachend af. "Het is mijn bedoeling om in de volgende wedstrijd die ik kan en mag spelen de nul te houden. Maar ik heb van de bondscoach alleszins geen aanwijzingen gekregen dat ik tussen de palen zal staan."

Zo'n extra cap zou nochtans een prachtig einde zijn van een turbulent seizoen voor Mignolet. Hij verloor zijn basisplaats eventjes, maar kwam sterker dan ooit terug. "Het klopt dat ik een pak kritiek heb gekregen, maar daar moet ik maar mee omgaan. Er is altijd druk bij Liverpool, maar ook bij STVV en Sunderland was dat bij momenten niet anders."

Ik weet van wie ik zo'n woorden moet aanvaarden

"Ik ben van nature al enorm kritisch voor mijn eigen prestaties", besluit de goalie. "Dus die extra kritiek is eigenlijk peanuts voor me. Bovendien weet ik ook wel van wie ik zo'n woorden moet aanvaarden en wat ik gewoon moet negeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties