Dit zijn de buitenlandse floptransfers van het voorbije seizoen!

Dit zijn de buitenlandse floptransfers van het voorbije seizoen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbaljaargang 2014-2015 is op de finale van de Champions League na helemaal achter de rug. Naar goede gewoonte blikt Voetbalkrant.com even terug op het voorbije seizoen. Wij gingen voor u na welke buitenlandse transfers een schot voor de boeg bleken.

Door Aernout Van Lindt

Gisteren bespraken we in DIT ARTIKEL onze toptransfers van het voorbije seizoen, vandaag bieden we u de grootste mislukkingen op de arbeidsmarkt aan.

Mario Balotelli (Liverpool)

Mario Balotelli wilde in Engeland gaan voetballen, Liverpool nam met hem het risico dat ook te proberen. Wisselvallig als altijd maakte hij er dit seizoen echt een zootje van. 1 doelpunt scoorde hij uiteindelijk: bedroevend voor een aanvaller.

Dejan Lovren (Liverpool)

Liverpool nam ook ene Dejan Lovren over van Southampton. Hij zou moeten gaan renderen bij de grootmacht, nadat hij een van de ontdekkingen was het jaar daarvoor. Het kwam er echter niet helemaal uit, al waren er toch tekenen van beterschap.

Radamel Falcao (Manchester United)

De vraag was eigenlijk of United Falcao nodig had, na dit seizoen kunnen we duidelijk zijn: neen, dus. De Colombiaan bakte er niets van en was bovendien bijzonder duur.

Eliaquim Mangala (Manchester City)

Je zal maar overkomen van Porto naar The Citizens voor ongeveer 75 miljoen euro(!), om vervolgens bitter weinig te laten zien. Zo viel hij na enkele blunders zelfs gewoon simpelweg naast de ploeg.

Thomas Vermaelen (Barcelona)

We zullen op volgend seizoen moeten wachten om te zien of en in hoeverre deze transfer dan toch nog zijn nut zal gehad hebben, maar dit jaar was Vermaelen quasi het hele seizoen buiten strijd.

Alessio Cerci (Atlético Madrid)

Hij wed binnengebracht als de nieuwe man die voor doelpunten zou moeten gaan zorgen, vijf maanden later werd hij al uitgeleend aan AC Milan. Om maar te zeggen: de 25 miljoen euro die aan hem werden gespendeerd zouden wel eens voor de vuilbak zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties