Afspraak met de geschiedenis: Wilmots knalde België voorbij Frankrijk

Tom Stroobants
| 2 reacties
Afspraak met de geschiedenis: Wilmots knalde België voorbij Frankrijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De duels tussen België en Frankrijk waren in de geschiedenis vaak heel tactisch en weinig attractief. Een klein overzicht van de onderlinge confrontaties uit de 21ste eeuw.

Door Kevin Jonckheere in Brussel

Frankrijk-België 1-2 (18/05/2002)

Enkele weken voor de start van het WK in Japan en Zuid-Korea, trokken de Rode Duivels naar Parijs om er de regerende Europees en wereldkampioen te bekampen.

Onder leiding van Robert Wasseige gaf een sterke defensieve organisatie amper kansen weg en werd er efficiënt omgesprongen met de kansen. Glen De Boeck scoorde met een sublieme kopbal uit een vrije trap. Kort nadien maakten de Fransen opnieuw gelijk.

De gelijkmaker schrok de Belgen niet af. Niemand anders dan Marc Wilmots, toen onze iconische kapitein, legde de 80.000 Fransen het zwijgen op. Met een geweldige knal zorgde hij voor de eerste overwinning sinds 1981 tegen onze buren.

België-Frankrijk 0-2 (18/02/2004)

Twee jaar later was het onze beurt om de Fransen de ontvangen in het Koning Boudewijnstadion.  Zinédine Zidane was er in 2002 niet bij, maar in Brussel wel. 'Les Bleus' aten de Rode Duivels die avond op. Ze waren fysiek en tactisch veel sterker. Wij hadden Bassegio, zij hadden Zizou...

Sydney Govou en Louis Saha, op prachtig aangeven van Zidane, zorgden voor de 0-2 eindstand. Akkoord, een speler kan niet alles alleen doen in het voetbal. Maar als je Zinedine Zidane heet, is alles mogelijk.

Frankrijk-België 0-0 (15/11/2011)

De Rode Duivels werden geconfronteerd met een tegenstander die absoluut niet wil verliezen. De gebeurtenissen van op en na het WK in Zuid-Afrika zinderen nog steeds na bij de Fransen.

Toch waren de beste kansen voor de Belgen. Daniël Van Buyten en Kevin Mirallas hadden het geluk niet aan hun zijde. De wedstrijd was er niet speciaal één om te onthouden, al is het wel een leuke match om nog eens terug te bekijken. Het was namelijk het begin van de nieuwe, gouden generatie, waarbij men nog op zoek was naar automatismen. 

België-Frankrijk 0-0 (14/08/2013)

Het gelijkspel was niet slecht voor beide ploegen één jaar voor het WK in Brazilië. De eerste helft werd België gedomineerd door het thuisland, in de tweede helft pakten onze jongens het spel over. De verschillende kansen resulteerden niet in een doelpunt.

De Rode Duivels zetten een degelijke prestatie neer en gaven nog meer hoop op het dichterbij komende WK. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties