'Daarom werd Ancelotti ontslagen bij Real Madrid'

De Wit Bram
| 2 reacties
'Daarom werd Ancelotti ontslagen bij Real Madrid'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carlo Ancelotti mocht na afgelopen seizoen opkrassen bij de Koninklijke. Ondanks dat hij in zijn eerste seizoen bij de Spaanse topclub meteen de Champions League won en erg geliefd was bij zijn spelers, werd de Italiaanse oefenmeester toch de laan uitgestuurd.

De Spaanse sportkrant AS is van mening dat de resultaten die Ancelotti met Real Madrid behaalde normaal gezien nooit tot een ontslag zouden kunnen leiden. AS gelooft de ware reden voor het ontslag gevonden te hebben: de manier waarop Ancelotti met sterspeler Gareth Bale omging.

De Welshe aanvaller is de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Galacticos en dat brengt de nodige druk met zich mee. Voorzitter Florentino Pérez zou er niet mee kunnen lachen hebben toen Ancelotti de 25-jarige linkspoot in de uitmatch tegen Valencia na 71 minuten naar de kant haalde.

Toen de flamboyante voorzitter zijn trainer daarop aansprak, kon Ancelotti geen reden geven voor de vervanging. Dat zou Pérez gezien hebben als een persoonlijke aanval en hij wist vanaf dat moment dat hij aan het einde van het seizoen afscheid moest nemen van de 56-jarige Italiaan.

Deze anekdote zou wel aantonen dat voor de snelle flankspeler, die afgelopen seizoen vaak bekritiseerd werd, duidelijk een belangrijke rol is weggelegd in de toekomst van de Spaanse topclub. Benieuwd of kersvers trainer Rafa Benitez wel weet hoe om te gaan met het Welshe goudhaantje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties