Berchem zet in op vrouwenvoetbal: "Dat was het enige dat we misten"

Berchem zet in op vrouwenvoetbal: "Dat was het enige dat we misten"
Foto: © Photonews

Eerst bij Beerschot en daarna bij Antwerp kwam het niet langdurig van de grond, maar bij Berchem Sport gaan ze wel vol voor het vrouwenvoetbal. "Al is het natuurlijk jammer dat we helemaal onderaan in vierde provinciale moeten beginnen."

Door Aernout Van Lindt

Twee maanden geleden was er een oproep naar alle speelsters in en rond het Antwerpse om zich te engageren voor Berchem Sport. Die club wilde zich namelijk maar wat graag ook binnen het vrouwenvoetbal profileren.

"We hebben G-werking, diverse jeugdploegen en zijn zo een viersterrenploeg. Maar we misten 1 ding: een vrouwenteam", aldus Jean De Cock, verantwoordelijke Vrouwenafdeling bij Berchem.

Zo snel mogelijk naar boven

Al snel werden voldoende spelers gevonden om volgend jaar in vierde provinciale aan de slag te gaan: "Er zijn veel speelsters uit de provincie die graag bij ons wilden komen spelen."

"We starten met een ploeg, maar we kijken uiteindelijk waar het project naartoe gaat. Dan kunnen we nog bijsturen of uitbreiden. We willen met onze eerste ploeg zo snel mogelijk naar boven, er is wel wat ambitie."

Samenwerkingsverbanden

Bij de mannen van Berchem zijn er een aantal leuke samenwerkingsverbanden met teams uit de buurt en Racing Genk. "Bij 's Gravenwezel hebben ze ook een damesploeg, daarmee kunnen we zeker samenwerken of uitbreiden", aldus De Cock.

"En Genk? We zullen zien hoe of wat er op termijn met Ladies Genk misschien mogelijk is. Wij eens met hen gaan trainen hier of bij hen, we willen ons zeker sportief uitbouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties