Road to France: toplanden schieten tekort, er zijn zelfs koplopers uit pot 5

Road to France: toplanden schieten tekort, er zijn zelfs koplopers uit pot 5
Foto: © SC

Volgend jaar wordt in Frankrijk het EK gespeeld. De meeste toplanden zullen zich uiteindelijk wel plaatsen voor dat Europees kampioenschap, maar van harte gaat het bij sommigen echt niet. En er zijn dan weer hele kleine landen die het wél goed doen. Een blik op de groepsstanden.

In groep A staat Ijsland op kop met 15 punten, op de voet gevolgd door Tsjechië. Zij kwamen uit respectievelijk pot 5 en pot 2, het reekshoofd Nederland volgt voorlopig op 5(!) punten.

In groep B staat reekshoofd Bosnië zelfs maar vijfde op zes punten van groepsleider Wales (pot 4). Ook hier doet de representant van pot 5 (Cyprus) het zelfs beter dan Bosnië.

Spanje doet het in groep C niet slecht met 15 op 18, maar toch moeten ze Slovakije (uit pot 3) voor zich laten voorlopig. Benieuwd of ze dat tij nog kunnen keren.

Ook Duitsland staat als wereldkampioen voorlopig niet aan de leiding in de groep, het moet namelijk Polen voor zich dulden. Ook Schotland en Ierland maken nog kans op Frankrijk.

Roemenië en Noord-Ierland hebben Griekenland nu al uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap, ook Oostenrijk en Kroatië staan respectievelijk boven Rusland en Italië.

Slotsom: enkel Portugal en Engeland staan voorlopig als reekshoofd ook effectief op kop in de poule. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties