De steile opmars van Sergej Milinkovic: van bescheiden jonkie tot 'de nieuwe Matic'

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
De steile opmars van Sergej Milinkovic: van bescheiden jonkie tot 'de nieuwe Matic'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sergej Milinkovic-Savic is dezer dagen ontzettend hot. De Serviër van KRC Genk speelde een beresterk WK U20 en trok daarmee de aandacht van verschillende Europese topclubs. Sinds hij in België neerstreek, legde de middenvelder een grote weg af.

Door Timothy Collard

Het is geen verrassing dat de Europese kleppers plots hun zinnen zetten op Milinkovic. De talentvolle middenvelder stond iets meer dan een jaar geleden al dichtbij een overstap naar het grote Manchester United.

The Mancunians haalden Sergejs jongere broertje, doelman Vanja, binnen en waren ook geïnteresseerd in de middenvelder. Maar uiteindelijk kocht United enkel Vanja en maakte Sergej de overstap naar de Cristal Arena.

Vaste waarde bij Genk

Milinkovic had een aanpassingsperiode van een half jaar nodig, maar dat is niet onlogisch voor een jonge kerel die voor het eerst in zijn leven buitenlandse lucht opsnuift. Maar eind december werd Milinkovic basisspeler en verdween hij niet meer uit de ploeg.

Maar… De middenvelder tekende bij Genk omdat hij voor de prijzen wilde spelen en, als het even kon, ook Europees voetbal wilde afdwingen. Maar geen van beide zaken lukte, waardoor Milinkovic nu mogelijk al voor een transfer kiest.

De nieuwe Matic?

Dat hij een beresterk WK U20 speelde en zich daarbovenop ook nog eens tot derde beste speler op het toernooi kroonde, speelt natuurlijk allemaal in zijn voordeel. Op dit moment zouden vooral de Italiaanse topclubs hem in de gaten houden.

De Serviër zou wel eens een mooie carrière tegemoet kunnen gaan. Her en der wordt Milinkovic al vergeleken met zijn landgenoot Nemanja Matic (tegenwoordig aan de slag  bij Chelsea, nvdr.).

Zijn zaakwaarnemer Mateja Kezman noemt zijn poulain zelfs een ‘kruising tussen Yaya Touré en Nemanja Matic’. Dat is toch niet mis voor een jongeman van 20.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties