Exclusief: Ezekiel is van Anderlecht

Exclusief: Ezekiel is van Anderlecht
Foto: © photonews

Het is in kannen en kruiken: Imoh Ezekiel is een speler van Anderlecht. De laatste plooien werden op clubniveau gladgestreken, dus kan de spits een jaar op huurbasis bij paars-wit terecht.

Door Johan Walckiers

Anderlecht huurt Imoh Ezekiel een jaartje van Al Arabi en steekt zo onder andere Standard en Porto de loef af. Voor hoeveel ze de spits precies huren is niet geweten, maar we mogen denken aan een bedrag van rond of boven het miljoen euro.

Ezekiel zelf wilde altijd al naar Anderlecht komen, maar er was een tijdje ruzie tussen Al-Arabi en Mogi Bayat. Die eersten wilden niet meer verder werken met de manager die bij paars-wit kind aan huis is en dus moeide vrijdag Roger Vanden Stock zich persoonlijk met de gesprekken.

Water bij de wijn

Anderlecht onderhandelde rechtstreeks verder met Al-Arabi en gisteren in de late uurtjes werd er een akkoord bereikt. Nog enkele punten en komma's dienen er afgewerkt te worden, maar dat Ezekiel voor paars-wit kiest, hoeft geen twijfel meer.

Bij de Qatarese club wilden ze enkel nog met Herman Van Holsbeeck rechtstreeks onderhandelen en dat verliep dan weer heel wat vlotter. Ezekiel kan dus volgende week aansluiten bij de groep, maar is geenszins een vervanger voor Mitrovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties