Dit zijn de meest ervaren rotten uit de Jupiler Pro League

Dit zijn de meest ervaren rotten uit de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League staat voor de deur. Onze redactie blikt graag al eens vooruit naar wat we de komende maanden mogen verwachten in onze vaderlandse competitie. Welke ouderdomsdekens kunnen nog van grote waarde zijn voor hun team?

Door Aernout Van Lindt

We opteerden voor oude spelers (33+) die veel ervaring hebben op het hoogste niveau. En dan blijkt dat er in de Jupiler Pro League wel degelijk nog wat ervaren spelers rondlopen. 

Timmy Simons (38, Club Brugge)

De meest ervaren speler van allemaal misschien. Kon vorig seizoen nog niet stoppen, want wil eerst nog een titel pakken met blauw-zwart. Dit seizoen dan maar ...

Jean-François Gillet (36, KV Mechelen)

9 caps bij de Rode Duivels, pakken ervaring bij Bari, Bologna en Torino en nu de nieuwe nummer 1 bij KV Mechelen. Hij moet voor rust en stabiliteit zorgen.

Filip Daems (36, Westerlo)

Veertien jaar geleden trok Filip Daems de Belgische deur van Lierse achter zich dicht, via Genclerbirligi en een decennium Mönchengladbach is hij nu terug. Veel speelde hij afgelopen seizoen niet, maar hij kan wel een meerwaarde worden voor Westerlo.

David Rozehnal (35, KV Oostende)

Met Rozehnal heeft KV Oostende een speler binnengehaald die het mooie weer maakte bij PSG, Lazio en Lille - om maar enkele teams te noemen van de ex-speler van Club Brugge. Nu wil hij voor stabiliteit zorgen achterin. Met Ruytinx en Coulibaly heeft Oostende ook voorin overigens ervaren jongens lopen.

David Destorme (35, Waasland-Beveren)

De gemiddelde leeftijd van Waasland-Beveren zou zonder Destorme met een jaar zakken. Op het middenveld zal hij eens te meer de regulator moeten worden.

Olivier Deschacht (34, Anderlecht)

Al dertien jaar op rij krijgt niemand hem uit de ploeg. Met Obradovic is er dan wel een nieuwe linksachter, centraal achterin lijkt Olli meer dan zijn plaats te krijgen bij Paars-wit.

Thomas Buffel (34, Racing Genk)

Vorig seizoen was hij al de leider op het veld bij de Limburgers, ook dit seizoen lijkt hij in die rol belangrijk te moeten gaan worden bij Genk.

Nebojsa Pavlovic (34, Kortrijk)

Een erg belangrijke pion op verschillende plaatsen vorig jaar bij KV Kortrijk. Kan een echte patron worden en moet de jeugdiger mannen gidsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties