Anderlecht haalt wel vaker spelers met Standard-verleden: het lijstje dikt aan

Geoffrey Rockele
| 21 reacties
Anderlecht haalt wel vaker spelers met Standard-verleden: het lijstje dikt aan
Foto: © photonews

Anderlecht haalde met Imoh Ezekiel een versterking binnen op de dag dat het moest afscheid nemen van Aleksandar Mitrovic. Ezekiel is een ex-spits van Standard. Maar de voorbije jaren kon paars-wit wel vaker spelers met een verleden bij de Rouches binnenhalen.

Defour, Cyriac, Mbokani, Jovanovic, Mpenza, Tchité, Legear en Pieroni zijn allemaal spelers die eerst een verleden hadden bij Standard voor ze in het Astridpark actief waren. De meest recente naam die aan dat lijstje kan worden toegevoegd is dus die van Imoh Ezekiel.

Opvallend is dat het bijna uitsluitend gaat om aanvallend ingestelde spelers die bij Standard makkelijk de weg naar doel vonden. “Ik weet niet hoe dat komt”, vertelt Eddy Janssis van La Famille des Rouches aan Voetbalkrant.com.

“Eigenlijk laat Anderlecht hiermee uitschijnen dat ze heel eenvoudig in de eigen competitie kijken welke spelers goed waren om die dan vervolgens aan te kopen.”

C’est la vie

Janssis beseft dat het voetbal een komen en gaan van spelers is. “Wanneer een speler zijn clubembleem kust, betekent dat niets meer. Spelers kiezen vaker voor het geld en trekken het zich minder aan dat ze daarvoor ergens anders gespeeld hebben. C’est la vie.”

Over de nieuwe wind bij Standard is hij wel optimistisch. “We hebben volgens mij al een aantal goede transfers gedaan. De belangrijkste transfer was misschien wel de verandering van directie.”

“Met de ploeg die we nu hebben moeten we kunnen meespelen voor de eerste drie… en waarom dan niet meer, hé”, besluit Janssis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties