Reactie Verwarring alom bij rode kaart Cools: "Ik wist zelf niet dat ik al geel had"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Verwarring alom bij rode kaart Cools: "Ik wist zelf niet dat ik al geel had"
Foto: © Photonews

De verbazing overheerste toen Jens Cools vanmiddag tegen AA Gent van het veld gestuurd werd met een tweede geel karton. Cools viel ook zelf uit de lucht.

Sander De Graeve in Westerlo

"Ik wist echt niet dat ik al geel had", gaf Cools achteraf aan. Ook bij de pers dacht men dat de gele kaart bij de strafschopfase voor Kenneth Schuermans was. "Ik ging verhaal halen en heb mijn arm rond de scheids gelegd, was het misschien daarvoor?"

"Dat ik toch snel van het veld liep? Ik kon er niets meer aan veranderen, hé. Toen had ik wel door dat ik ergens een gele kaart opgelopen had. Hij zou die kaart toch niet terugsteken, dus kon ik alleen maar domme dingen zeggen."

Was het omdat ik mijn arm om de scheids legde

Zijn tweede gele kaart vond hij licht. "Ik was me zelfs niet bewust dat die speler van Gent eraan kwam. Ik verstapte me en probeerde daarna opnieuw naar de bal te gaan, maar ik raakte hem. Heel licht om daar meteen een tweede geel voor te geven."

Cools prijsde zich gelukkig met zijn ploegmaats. "Ze hebben dat gelijkspel met tien kunnen vasthouden, ze hebben fantastisch werk geleverd. Collectief is dit een heel goeie prestatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties