Analyse Vanderhaeghe drukt meteen stempel op KVO: Spelen in een 4-2-3-1 systeem

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Vanderhaeghe drukt meteen stempel op KVO: Spelen in een 4-2-3-1 systeem
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende begon de voetbaljaargang met een mooie overwinning tegen KV Mechelen. Opvallend na de partij: the Kustboys waren heel lovend over hun nieuwbakken coach.

Door Cédric De Volder

Yves Vanderhaeghe loodste vorig seizoen KV Kortrijk nog richting play-off 1 en werd door Marc Coucke naar de Belgische kust gehaald om dat huzarenstukje over te doen. Het begin tegen KV Mechelen was alleszins veelbelovend. 

Ook de spelers zijn fan van de methodes van de voormalige Rode Duivel. "Yves is simpelweg een heel goede coach", zei Bjorn Ruytinx ons nog tijdens de voorbereiding. El Toro valt naast de selectie en is zelfs overtuigd...

Het systeem? We gaan het een 4-2-3-1 dopen. "En dat ligt me wel", schreeuwt Michiel Jonckheere. "Ik ben een speler die veel en graag infiltreert. Daar kreeg ik vorig seizoen te weinig kansen voor."

We trokken afgelopen zaterdag grote ogen bij het voetbal van Fernando Canesin Matos. De Braziliaan mag het spel - mede door het bankzitterstatuut van Franck Berrier - op z'n eentje verdelen. Met andere woorden: scoren en laten scoren. 

Yves wil dat ik naar doel trap. Ja, met succes! (lacht)

"Vooral mijn rol in het zestienmetergebied is veranderd ten opzichte van vorig seizoen", vertelt de Braziliaan. "Er werd me toen altijd gezegd dat ik de vrije man moest zoeken. Yves wil dat ik naar doel trap. Ja, met succes!" (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties