Top&Flop Handen, hoofden en harten

Handen, hoofden en harten
Foto: © photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Handen

Wat een fantastisch weekend hebben onze doelmannen er op zitten. Er waren bijna meer goede goalies dan dat er degelijke spelers op onze voetbalvelden te bewonderen vielen.

Köteles werd onze opperdoelwachter van de week, maar met Van Langendonck, Dutoit, Henkinet, Bruzzese, Penneteau, Proto, ... waren er nog veel die echt een lekkere match keepten.

Hoofden

Amper 14 doelpunten dus dit weekend, mede door erg goede doelmannen. Maar toch viel het op dat er een aantal erg lekkere kopbaldoelpunten vielen.

Sylla en Depoitre waren de meest in het oog springende rake kopstoten, maar ook Kostovski en Dingomé verdienen zeker credits na dit weekend.

Harten

Wat ook opviel: de strijdlust bij verschillende teams. STVV en Oostende zorgden voor oogstrelend voetbal en heel veel goede wil, maar ook Westerlo en OHL streden voor elke morzel grond.

En - het is misschien vergezocht, maar toe - de manier waarop Kortrijk een uur lang met een man minder bleef standhouden: chapeau. 

FLOP

Voeten

Gaan we verder met de lichaamsdelen? Dan was het toch niet echt weekend van het betere zooltjeswerk. Toegegeven: de doelmannen pakten heel veel, maar er hadden toch meer doelpunten kunnen/moeten vallen.

Vanaken miste misschien wel dé grootste kans van het weekend, al hadden ook onder anderen Lepoint en Knockaert meer kunnen doen.

Ogen

Was er op zondag nog een arbiter op CL-niveau, dan was het toch ook weer niet overal peis en vree. De Ridder verdiende een strafschop na een fout van Ndidi, Diaby deed weinig fout bij Penneteau, ...

Er was een buitenspelgeval in Mechelen na een inworp(!) en op Stayen was er een bal misschien binnen en misschien ook niet. De discussie over doellijntechnologie en camerabeelden kan weer oplaaien.

Neuzen

En dan is er nog Racing Genk. De vraag is stilaan: staan de neuzen daar in dezelfde richting? Peter Maes moest de dag voor de wedstrijd in Waregem vernemen dat Kara weg was.

Geen nood: als Kosanovic maar als versterking komt. Het bestuur wilde en kreeg echter Dewaest. Benieuwd hoe de oefenmeester daar zal mee om gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties