Belgen in het buitenland beginnen met valse start

Belgen in het buitenland beginnen met valse start
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stilaan komt heel Europa uit zijn winterslaap wat het voetbal betreft. Ook in Engeland zijn ze er aan begonnen. Mét veel Belgen, maar weinigen konden echt indruk maken. Een eerste round-up van onze Belgen in het buitenland.

In Engeland viel weinig echt topnieuws te melden over onze Rode Duivels. Bij Chelsea pakte Thibaut Courtois rood - een rechtstreekse aanleiding richting puntenverlies. 

Bij Tottenham vier Belgen aan de aftrap, maar geen van hen kon verhinderen dat Manchester United - zonder Januzaj en Fellaini - zonder overtuigen kon winnen van The Spurs. 

Spitsen stellen collectief teleur

En ook onze topspitsen - Divock Origi, Christian Benteke en Romelu Lukaku - konden geen van allen raak treffen in de Premier League op speeldag 1.

Over naar Frankrijk dus, waar Michy Batshuayi mocht starten bij Marseille. Ook hij kon de netten niet doen trillen, het thuisverlies tegen het nietige Caen was meteen voldoende voor coach Bielsa om er de brui aan te geven.

Enkel Tom Van Hyfte kon al scoren dit weekend: hij klopte met Roda JC meteen Heracles Almelo. Een opsteker voor de club uit Kerkrade in de eerste match terug op het hoogste niveau.

Globaal gezien was het echter nog een mager beestje voor onze Belgen in het buitenland. Al is het natuurlijk nog maar de start van het seizoen en is hier waardeoordelen aan koppelen erg lastig. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties