Pedro neemt afscheid van Barça: "Zij gaan mij niet missen, maar ik hen wel"

Pedro neemt afscheid van Barça: "Zij gaan mij niet missen, maar ik hen wel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zijn overstap naar Chelsea moest Pedro, die enorm populair was in Catalonië, nog afscheid nemen van Barcelona. Dat deed hij op een persconferentie waarna hij zelfs applaus kreeg van de aanwezige journalisten.

"Het stemt me somber om mijn thuis te verlaten, maar ik ben blij dat ik het hier zo naar mijn zin heb gehad", begon de nieuwe aanvaller van Chelsea. "Ik ben ambitieus en wist dat het moeilijk zou worden om hier veel aan spelen toe te komen. Daarom ben ik blij met deze nieuwe uitdaging."

Pedro debuteerde bij Chelsea met een goal en een assist. "Barcelona is de beste club in de wereld, maar ik heb nu voor een club getekend die me bevalt en waar ik vaker zal spelen. In het begin voelde het vreemd om het Chelsea-shirt te dragen, want ik had nooit gedacht dat ik Barça zou verlaten."

Mourinho overtuigde me

"Meerdere Engelse clubs hadden interesse. Manchester United, Manchester City… Maar uiteindelijk heeft Chelsea het snelst gehandeld en de deal afgerond. Ik heb met Mourinho gepraat, het klopt dat hij me heeft gebeld. Hij overtuigde me."

Barcelona blijft echter in zijn hart zitten. "Ik denk dat deze ploeg mij niet gaat missen, want ze hebben enorm veel kwaliteit op het veld staan. Ik zal het team echter wel gaan missen, zowel op als buiten het veld", besloot hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties