Zo vader, zo zoon: het is niet altijd makkelijk in de voetsporen van ...

Zo vader, zo zoon: het is niet altijd makkelijk in de voetsporen van ...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zoon van Patrick Kluivert doet het bijzonder goed bij de jeugd van Ajax. En dus mogen we stilaan gewag maken van een zoon die het ooit misschien wel zal maken en in de voetsporen van zijn vader zal treden. Maar er zijn ook een aantal verhalen waarbij het net niet zo goed gaat met de 'zoon van'.

Door Aernout Van Lindt

De zoon van Kluivert is momenteel kapitein bij de U17 van Ajax en laat week na week positieve zaken van zich zien. Of hij ooit in de voetsporen van zijn papa zal treden? Dat valt nog afwachten. Maar er zijn alvast enkele zonen van die het moeilijk hebben om het waar te maken.

Charlie Sheringham

De zoon van Teddy Sheringham werd een grote toekomst voorspeld. Hij kwam via de jeugd van Tottenham naar Crystal Palace en kreeg via uitleenbeurten veel kansen.

Ondertussen zit Charlie als 27-jarige voetballer te spelen in de spits van het grote ... Ebbsfleet Town. in de Engelse zesde klasse. Niet echt meteen een grote carrière dus.

Enzo Zidane

Hij loopt gewoon met Enzo op de rug en laat zich Fernandez noemen - naar de naam van zijn moeder. Simpelweg om niet te veel te worden geconfronteerd met zijn achternaam.

En de jonge Zidane maakt wel een goede indruk voorlopig, maar hij speelt op zijn 20e natuurlijk nog 'maar' bij Real Madrid B. De toekomst zal moeten uitwijzen of hij er nog zal raken op het hoogste niveau, maar de voetsporen waar hij in moet zijn alvast zwaar.

Jordi Cruyff

Het koningskind. Als je met die bijnaam geboren wordt, dan weet je meteen hoe moeilijk het wordt om je papa (Johan) te overtreffen. En Cruyff junior maakte het nooit waar.

Hij kreeg wel wat speelkansen bij Barcelona en Manchester United en speelde zelfs een finale in de Europa League met Alaves. Toch is hij nooit echt zo goed bezig geweest als zijn vader.

George Weah Junior

De Liberiaanse zoon van George Weah Senior speelde bij de jeugd van AC Milan, zoals zijn papa. Maar het kwam er niet helemaal uit en uiteindelijk werd hij na een test bij Slavia Praag niet geschikt bevonden.

Baden, Wangen, PSG B, ... het rijtje clubs waar de middenvelder uit Monrovia daarna nog speelde is niet echt meteen om over naar huis te schrijven.

Kasper Schmeichel

De zoon van Peter leek op weg naar een grootse carrière. Net als zijn papa was hij een doelman met veel talent. Bij Manchester City kwam hij al op 17-jarige leeftijd neus aan het venster steken.

Jaar na jaar werd hij echter uitgeleend. Via Notts County en Leeds raakte hij uiteindelijk bij Leicester City. Daar is hij wel een vaste waarde en hij speelt ook voor de Deense nationale ploeg, maar een icoon zoals zijn vader is hij (nog) (lang) niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties