Hasi heeft na interlandbreak goed nieuws over Praet, Ezekiel, Kara,...

Hasi heeft na interlandbreak goed nieuws over Praet, Ezekiel, Kara,...
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De interlandbreak heeft Besnik Hasi de tijd gegeven om aan wat automatismen te werken. De trainer van paars-wit miste wel wat internationals, maar zag de meesten daarvan vertrouwen tanken voor de komende weken.

Johan Walckiers in Neerpede

Eén probleemgeval heeft Hasi: Idrissa Sylla sukkelt met rugproblemen en wordt een paar dagen op non-actief gezet. Zondag tegen Genk loopt hij er in ieder geval niet bij. "Het is er niet beter op geworden doordat hij met de Guinese nationale ploeg op kunstgras speelde", zei Hasi vrijdag

Maar voor de rest leek het op een 'goednieuwsshow' bij paars-wit. Enkel Suarez was gisteren ziek, maar hij zal er zondag waarschijnlijk wel bijlopen... in de basis. "We komen in een periode waarin we iedereen gaan nodig hebben. Mati bijvoorbeeld is nog niet klaar om drie wedstrijden per week te spelen."

Praet wil die verantwoordelijkheid

Dennis Praet tankte dan wel weer vertrouwen bij de Belgische beloften. "Dat deed hem deugd. En hij was ook kapitein van de ploeg, dat is belangrijk voor hem. Want hij wil die verantwoordelijkheid", wist Hasi te vertellen. "Stilaan groeit hij naar zijn beste vorm toe."

Net als Imoh Ezekiel, die zich tot nu toe beperkt zag tot een klein aantal minuten. "Hij is op de goeie weg. Zijn achterstand is bijna helemaal weggewerkt. Hij zit er kort bij. Ook Defour, die voor het eerst in drie jaar een volledige voorbereiding afwerkte, is op weg naar zijn beste vorm. Net als Tielemans."

Kara heeft zoveel vertrouwen

En van Kara verwacht Hasi ook dat hij straks zich gaat laten gelden. "Die jongen heeft zoveel vertrouwen. Het is een persoonlijkheid. Misschien was het niet slecht dat zijn eerste wedstrijd op Oostende niet goed was. Daardoor moest hij de dingen anders gaan bekijken. Het is nog altijd een verschil om bij Anderlecht te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties