De coachesbarometer: Wie overleeft de volgende interlandbreak niet?

De coachesbarometer: Wie overleeft de volgende interlandbreak niet?
Foto: © Photonews

Het begint stilaan te kriebelen in onze Jupiler Pro League. Nog twee speeldagen en we gaan opnieuw een interlandbreak tegemoet. Maar wie moet vrezen die break niet eens te halen? En wie staat er dan weer wél bijzonder goed voor.

Door Aernout Van Lindt

Dik in het groen: Dury, Vanderhaeghe, McCarthy, Vanhaezebrouck, Maes

Mooi! 't Leven is mooi! Zeker wanneer je bovenin staat. Yves Vanderhaeghe is momenteel een halfgod in Oostende na de goede resultaten van de seizoenstart.

Verder staan ook Zulte Waregem (waar Dury met zijn 10-jarig contract gebeiteld zit), Genk (Maes zet iets neer), STVV en Gent in de top-6. 

In het groen: Ferrera, Vreven, Mazzu, Jankovic, Mathijssen 

Van deze oefenmeesters verwachten we niet meteen iemand met het achterwerk op de keien. Charleroi en Mechelen zitten in een mindere periode, maar beide coaches bouwden meer dan voldoende krediet op. 

Ook Vreven mag ondanks twee nederlagen nog op beide oren slapen. Ferrera is helemaal nieuw bij Standard en krijgt dus wel wat tijd om te bouwen, bij OH Leuven hadden ze het huidige puntenaantal ingecalculeerd. 

In het geel: Hasi, Walem, Janevski, Preud'homme

Voor deze jongens wordt het al wat moeilijker. Janevski heeft zich met een 6 op 6 terug onder de mensen gespeeld, maar mag toch ook niet te vaak op rij verliezen.

Bij Kortrijk en Anderlecht zijn het voorlopig enkel de fans die morren. Zij willen voetbal zien en dat hebben ze tot op heden nog zo weinig gezien. En ook in Brugge wordt het tijd dat MPH iedereen terug op een lijn krijgt en de wisselvalligheid uit het spel raakt.

In het rood: Peeters, Van Veldhoven

In Lokeren en Westerlo is het dan weer wél stilaan crisis. Bob Peeters staat al sinds het begin van het seizoen onder druk en wint altijd net de cruciale match om zijn hachje te redden, maar voorzitter Lambrecht spreekt toch al luidop over een eventuele opvolger.

En in Westerlo morren de fans, mort het bestuur en gaan bankzitters (Aoulad) mee in dat verhaal. Dan wordt het heet onder de stoel, Van Veldhoven vroeg zelf al duiding aan het bestuur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties