Hasi schrijft gebuisde jongeren niet af: "Ze krijgen nog kansen"

Hasi schrijft gebuisde jongeren niet af: "Ze krijgen nog kansen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka maakten gisteren geen al te beste indruk. Besnik Hasi was ontgoocheld over hun prestatie, maar ze afschrijven was er niet bij. "Ze moeten gewoon blijven verder werken."

Door Johan Walckiers

"Als het 0-0 staat tegen een vierdeklasser begin je niet met tierlantijntjes. Dat doe je niet. Dan moet je professioneler zijn", vindt Hasi. "Het was niet de bedoeling dat ik Okaka niet ging zetten. Ik nam hem mee voor de zekerheid. En Mati voor 25 minuten, om vertrouwen te hebben. Ik ging Gillet zelfs wisselen, maar het draaide anders uit."

Kritiek aan het adres van zowel Ezekiel, Kawaya als Leya Iseka. "Ze hebben hun kans gekregen, maar niet gegrepen. Maar ik ga ook geen steen gooien naar de jongens die inkwamen. De wil was daar, maar we missen die kansen. De laatste pass was gewoon niet goed en de flankaanvallers geraakten hun man niet voorbij", aldus Hasi.

De wil was er bij die jongeren

Besnik Hasi

Het spitsenduo moest het echter ook ontgelden. "De twee spitsen gingen allebei naar de bal. Ze speelden tegen twee grote jongen, één tegen één. Als er één de diepte zocht, waren ze zomaar weg. Daar liep het wel stroef. En onze verdediging speelde ook te laag."

Hasi gaf de halve basisploeg vrijaf, maar dat zal duidelijk ook de laatste keer geweest zijn. Tegen Kortrijk moeten de titularissen aan de slag. "Nu kregen ze nog rust, maar de volgende ronde zal er geen rust meer zijn."

Ik schrijf Kawaya en Leya Iseka zeker niet af

Besnik Hasi

Maar Kawaya en Leya Iseka moeten nog niet vrezen. "Ik ga die spelers niet aanvallen. Ik weet dat als ze één per één in de basis komen, dat ze het wel zullen doen. Aaron en Andy gaan nog kansen krijgen. Ze zijn nog jong. Maar ik schrijf ze zeker niet af!"

"Een jonge gast is de ene keer goed en de andere minder. Aaron was de voorbije weken bijvoorbeeld in stijgende lijn, maar dat zagen we niet vandaag. Ik ga met hen ook praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties