Jonge Buffalo's geven het goeie voorbeeld

Jonge Buffalo's geven het goeie voorbeeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft de tweede wedstrijd in de UEFA Youth League winnend afgesloten. In een fris Sint-Petersburg wonnen ze dankzij een goal van kapitein Callebaut met het kleinste verschil.

Sander De Graeve in Sint-Petersburg

Vooraleer Zenit en AA Gent vanavond het tegen elkaar opnemen in het Petrovskyi Stadium, was het de beurt aan de beloften. Na de 0-3 thuisnederlaag tegen Lyon waren de troepen van Nico Vanderdonck gemotiveerd om het een en ander recht te zetten.

De wedstrijd op het kunstgrasveld naast het hoopje beton dat het Petrovskyi Stadium moet voorstellen, kwam moeizaam op gang. Het was voor de mee afgezakte Gent-supporters even wachten op iets om zich aan op te warmen.

Razzi vond iets voor het halfuur met een uitstekend doorsteekballetje Van Gysel, maar de Russische doelman kon zijn poging nog net keren. Aan de overkant was Suanov er even later dichtbij. Het eerste echt noemenswaardige wedstrijdfeit was een jammerlijke blessure voor Gent-doelman Van Gerven. Hij moest de catacomben binnen gedragen worden.

Na de koffie waren het de jonge Buffalo’s die eerst mochten vieren. Jeff Callebaut nam een afvallende bal meteen op de slof en de Russische doelman was kansloos. Het schot week nog af op een Russisch been. 0-1 voor de fluogele Gentenaars.

Knappe uitzege

Het team werd gesteund door een dertigtal Gentse supporters en dat was nodig. Zenit begon plots wel te drukken en bleef gevaarlijk tot het laatste fluitsignaal. Vodyannikov kreeg een dot van een kans er niet in en ook Dante Walen kwam voor Gent net niet tot scoren. Een mooie rechtzetting van de 0-3 nederlaag tegen Lyon.

Opstelling Gent: Van Gerven (42' Segers), Caignau, Ryckaert, Horemans, Davies, Razzi (80' Özkan), Vandenbergh, Van Gysel (86' Cerovec), Callebaut (C), Walen, Kabangu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties