Portret van een onmiskenbare topper: PSG, Marseille én Porto zagen het talent van Imbula

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Portret van een onmiskenbare topper: PSG, Marseille én Porto zagen het talent van Imbula
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Giannelli Imbula zal binnenkort hoogstwaarschijnlijk het shirt van de Rode Duivels dragen. De middenvelder liet zelf weten dat de Franse nationale ploeg geen optie meer is. Goed zo, Marc Wilmots! Maar wie is die kerel eigenlijk?

Door Cédric De Volder

De Belgische link

Giannelli Imbula werd op twaalf september 1992 geboren in Vilvoorde. En daar eindigt de Belgische link eigenlijk. De 23-jarige Fransman bezit wel degelijk nog een tweede paspoort: een Congolees exemplaar.

Toch trekt Marc Wilmots al een tijdje aan de mouw van Imbula. De Belgische selectieheer was vorige week zelfs aanwezig op de CL-wedstrijd tussen FC Porto en Chelsea. Sindsdien is het proces voor dat Belgische paspoort overigens in gang gezet.

Rode draad: topclubs

Het talent van Imbula is onmiskenbaar. Hij droeg op jonge leeftijd het shirt van Paris Saint-Germain en was amper zeventien toen hij in het eerste elftal van EA Guingamp mocht opdraven. 

De scouts van Olympique Marseille twijfelden niet en haalden hem naar Zuid-Frankrijk. En jawel, ook FC Porto is allesbehalve een kneusje in voetballend Europa.

Hét debuut

We schreven het hierboven al. Op zestien oktober 2009 maakte Imbula zijn debuut in de Franse tweede klasse. De middenvelder was toen amper zeventien jaar en 34 dagen oud. Voor de volledigheid: het was een partij tussen Guingamp en Dijon. 

20

Dat cijfer plakt momenteel als een sticker op de borst van Imbula. De middenvelder heeft een contract tot 2020 bij FC Porto, maar dat is niet de hoofdreden. Wat dan wel? De Portugese grootmacht betaalde maar liefst twintig miljoen euro voor hem!

Rode Duivels?

Giannelli's favoriete positie is die van verdedigende middenvelder. Met andere woorden: extra concurrentie op het Belgische middenveld. Axel Witsel, Steven Defour, Radja Nainggolan,... Het wordt een leuke strijd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties