Geen volkstoelopen of een premier in de kleedkamer: "Dat was twaalf jaar geleden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Geen volkstoelopen of een premier in de kleedkamer: "Dat was twaalf jaar geleden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niemand ligt nog wakker van de kwalificatie voor EURO 2016. De beslissende voorrondewedstrijd is voor de fans nog louter een formaliteit. Een gevoel dat dag en nacht verschilt met de plaatsing voor de mundial twee jaar geleden.

Diederik Geypen in Zaventem

De beslissende match in Kroatië werd door miljoenen Belgen gevolgd. Steden als Antwerpen en Brussel kenden heuse volkstoelopen en toenmalig eerste minister Elio Di Rupo reisde zelfs mee om de Duivels achteraf in de kleedkamer te feliciteren.

Zo'n vaart zal het morgen niet lopen. "Vergeet niet, het was twaalf jaar geleden dat we ons nog eens kwalificeerden. Het gevoel bij de fans zal anders zijn, maar ik heb dezelfde voldoening", aldus bondscoach Marc Wilmots.

"Twee kwalificaties op twee jaar tijd met een van de jongste teams. We zitten nochtans niet in de gemakkelijkste groep. Wales en Bosnië staan hoog op de FIFA-ranking."

Bij een reden om te vieren, moet je vieren. Toch?

"Het leeft niet meer als voordien", vindt ook Dries Mertens. "Bij ons is die volle concentratie er wel omdat Andorra zich niet gemakkelijk zal laten doen. Klein veld, kunstgras, ... Hopelijk kunnen we snel scoren om hetzelfde resultaat als in de heenmatch (6-0, nvdr.) neerzetten."

Of we bij kwalificatie een feestje bouwen? Ik zeg altijd: als er een reden is om te vieren, moet je vieren. Toch?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties